Adviesgesprek Zorg - Privacy Specialist
16426
page-template,page-template-page-landing,page-template-page-landing-php,page,page-id-16426,page-child,parent-pageid-16317,bridge-core-2.5.4,class-name,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Zoom in op privacy en security: hoe duurzaam veilig ben jij?

Zorginstellingen worden geconfronteerd met verschillende privacy en beveiligingsuitdagingen. Het voldoen aan de strenge, wettelijke vereisten zoals de AVG en beveiligingsnormen (NEN7510, NIS2 en ISO) kan als een hele opgave voelen. En dat terwijl beveiligingsbedreigingen steeds geavanceerder worden en jaarlijks honderden zorginstellingen slachtoffer worden van cybercrime. Het implementeren van een gelaagde en duurzame aanpak voor privacy en informatiebeveiliging is daarom cruciaal om de gegevens van patiënten te beschermen én de continuïteit van de zorg te waarborgen.

Wij zien veel organisaties worstelen met de naleving van wet- en regelgeving en hoe je van beleid naar gedrag gaat. Hoe krijg en houd je zicht en grip op de risico’s en borg je dat de juiste beheersmaatregelen zijn genomen? Hoe creëer je meer bewustzijn en participatie in de organisatie?

Wij willen dat jouw organisatie regie heeft op het hele privacy en security vraagstuk en dat er rust ontstaat. Daarom helpen wij om deze pijnpunten aan te pakken en uw zorginstelling te versterken op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. Dit doen wij met onze Duurzaam Veilig aanpak dat is gericht op:

  • Meer regie bij het bestuur en MT
  • Een sterk privacy en securityteam in de organisatie
  • Betrokken en participerende medewerkers

Bent u klaar om de volgende stap te zetten naar een veiligere toekomst?

Meer grip op privacy en security risico's

Hoe creëer je een sterk privacy en securityteam?

Om de privacy en beveiliging van gegevens effectief te waarborgen, risico’s te beperken en te voldoen aan de steeds strenger wordende privacy- en beveiligingsnormen is investeren is een sterk team cruciaal.

Het is soms lastig om de juiste, gespecialiseerde kennis en vaardigheden te vinden. Onze specialisten vervullen vaak de rol van een (tijdelijke) hybride Privacy Officer, Security Officer of Functionaris Gegevensbescherming. Ook adviseren en ondersteunen zij professionals in hun werkzaamheden wanneer bijvoorbeeld specifieke vragen spelen.

Daarnaast ondersteunen wij bij het organiseren van een Three Lines inrichting, het opzetten van een jaarplan, het uitvoeren van periodieke controles en het opstellen van privacy en security rapportages voor het bestuur en MT.

Hoe zorg je voor meer betrokkenheid en participatie?

Plan nu je adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Thema's
Vink hier een of meerdere thema's aan waar jij meer over wilt weten.