Hoe ga jij om met verwerkers? Of bewerkers? - Privacy Specialist
15623
post-template-default,single,single-post,postid-15623,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,class-name,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
aAdviesbureau privacy specialist

Hoe ga jij om met verwerkers? Of bewerkers?

Heb jij ook te maken met verschillende verwerkers? Een samenwerking met derden die tevens de persoonsgegevens van jouw klanten verwerken, dien je vast te leggen in bijvoorbeeld een verwerkersovereenkomst.

Waarom? Er zijn risico’s waar je absoluut rekening mee moet houden. Zo kunnen persoonsgegevens commercieel voor derden enorm interessant zijn. Niet alleen voor puur commerciële doeleinden maar ook om bijvoorbeeld profielen van bepaalde groepen personen te maken. Of om personen commerciële berichten te sturen. Daarnaast ligt ook het gevaar op de loer dat er altijd wel kwaadwillende op zoek zijn naar persoonsgegevens zoals creditcard gegevens. Hierom is het belangrijk dat je risico’s afdekt en met derden goede afspraken maakt.

Een zorgvuldige omgang van persoonsgegevens is van groot belang. Met een verwerkersovereenkomst regel je de verantwoordelijkheden bij de verwerking van persoonsgegevens als je hiervoor samenwerkt met een derde partij.

De verwerkersovereenkomst is een overeenkomst tussen verantwoordelijke en verwerker. Hierin wordt vastgelegd hoe de verwerker met de persoonsgegevens om moet gaan. Een verwerkersovereenkomst hoeft trouwens geen losse overeenkomst te zijn. Een andere optie is om de algemene overeenkomsten afspraken te maken over de verwerking van persoonsgegevens. Wil jij weten of je voldoet aan deze verantwoordingsplicht? En of je voorwaarden/verwerkersovereenkomst toereikend is?

Plan dan een kennismaking in!

 

Wist je dat sinds de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) de verwerkersovereenkomst de nieuwe benaming is voor ‘bewerkersovereenkomst’?

De verwerkingsverantwoordelijke is de nieuwe term voor ‘verantwoordelijke’ en verwerker is de nieuwe term voor ‘bewerker’.