Top 10 AVG ontwikkelingen. Ben jij klaar voor 2020? -
16173
post-template-default,single,single-post,postid-16173,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,class-name,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Top10 AVG ontwikkelingen

Top 10 AVG ontwikkelingen. Ben jij klaar voor 2020?

De AVG is inmiddels bijna 1,5 jaar actief en heeft voor veel beweging gezorgd. In 2020 vinden er veranderingen plaats die impact hebben op je AVG beleid. De Privacy Specialist ondersteunt woningcorporaties, zorginstellingen en gemeenten met hun privacy en security opgaven. Ben jij klaar voor 2020? Doe de check! Daarnaast praten we je in deze blog bij over de top 10 AVG ontwikkelingen voor woningcorporaties.

Doe de check
Weet jij waar jouw organisatie staat? Waar nog kansen liggen? Weet je bijvoorbeeld wat gaat veranderen in de controles van de AP? En heb je, je risicomaatregelen al onder controle? Een mooi moment om te toetsen of jij klaar voor 2020 bent!

Klaar voor 2020 Onze organisatie is privacy-bewust
Klaar voor 2020 Wij voldoen aan de verantwoordingsplicht bij een audit
Klaar voor 2020 Onze privacy-risico’s zijn geanalyseerd en er zijn passende maatregelen die bekend zijn bij de medewerkers
Klaar voor 2020 Wij hebben een meerjaren- en controleplanning om de AVG levend te houden en privacy bewuster te werken
Klaar voor 2020 Ik houd rekening met nieuwe AVG ontwikkelingen

Wij zien dat veel organisaties inmiddels zicht hebben op de risico’s en hier maatregelen tegen hebben getroffen. Er zijn ook nog genoeg aandachtspunten: voldoe jij aan de verantwoordingsplicht bij een audit? Geldt dit ook voor je verwerkers? Heb je daar zicht op? Een ander onderdeel is het embedden van de AVG in de organisatie. Hoe zorg je nou dat de AVG en de risicomaatregelen een onderdeel van de organisatie is en blijft? Hierover plaatsen we binnenkort een blog met ervaringen en tips van onze klanten.

Top 10 AVG ontwikkelingen woningcorporaties
Speciaal voor woningcorporaties hebben wij een top 10 AVG ontwikkelingen 2020 samengesteld. Onderstaande onderwerpen staan op de agenda van onze klanten. Samen werken we aan deze thema’s en zorgen we ervoor je volledig in control bent.

  1. Zwarte lijsten
  2. De verhuurdersverklaring
  3. Controles AP
  4. e-Privacyverordening (ePV)
  5. Inkomenstoets
  6. Gedrag en awareness
  7. Informatiebeveiliging en AVG
  8. Controles bij verwerkers
  9. Bewaartermijnen en opschoning
  10. Toetsingskader en PDCA

 

Wil je meer weten over deze onderwerpen? Neem dan contact met ons op!

Mail: koffie@privacy-specialist.nl of bel direct met Lynn: 06-57540714.