Welkom Darius! Lees meer over onze privacy specialist stagiair - Privacy Specialist - Speel op safe
16361
post-template-default,single,single-post,postid-16361,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,class-name,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Welkom Darius! Lees meer over onze privacy specialist stagiair

Welkom Darius! Lees meer over onze privacy specialist stagiair

Nu Darius in zijn vierde jaar zit van European Studies aan de Haagse Hogeschool, is zijn keuze snel gemaakt: hij gaat stagelopen bij Privacy Specialist BV. Voordat we erachter komen waarom hij voor Privacy Specialist BV heeft gekozen, gaan we er eerst achter komen wie Darius Bakker is.

 

“Mijn naam is Darius Bakker, 25 jaar en nu alweer bijna 5 jaar woonachtig in Rotterdam. Ik ben vierdejaars student European Studies aan de Haagse Hogeschool, en sinds vorige maand stagiair bij Privacy Specialist BV!” vertelt Darius enthousiast. Ook vertelt hij dat hij met enige regelmaat te vinden is bij zijn studenten roeivereniging Skadi. Naast het roeien is hij enorm Feyenoord-fan, geen wedstrijd gaat aan hem voorbij. Maar liefst acht jaar lang had hij een seizoenkaart, maar deze heeft hij nu ingeruild voor de wedstrijden thuis met zijn vrienden.

Vanwaar de keuze voor Privacy Specialist BV? Dit heeft volgens Darius te maken met meerdere aspecten. Als eerste sprak de cultuur en de interne werkwijze hem aan. Hij vertelt er het volgende over: “bij Privacy Specialist BV werken we vanuit ‘extreem-eigenaarschap’ wat eigenlijk neerkomt op proactief oppakken van kansen en je verantwoordelijkheid nemen. Ik had al snel door dat deze mentaliteit bij iedereen ingebakken zit en hier trek je elkaar dan ook in mee.” De tweede reden is de fase waarin het bedrijf zich bevindt. Privacy Specialist BV is aan het groeien en heeft hier concrete groeiplannen voor gemaakt. Dat maakt het ontzettend interessant om van dichtbij deze fase mee te maken én hier zelf een onderdeel van te zijn.’’ Tot slot is privacywetgeving en veiligheid een belangrijk kernpunt dat ook vanuit zijn studie regelmatig wordt belicht. Europees gezien is de AVG misschien wel het belangrijkste stukje coöperatie dat de afgelopen 20 jaar is geïmplementeerd. Dat stukje inclusief zijn opgebloeide liefde voor technologie maakte dat zijn keuze eigenlijk een ‘no-brainer’ was. Een mooi bedrijf, waar een hoop te leren en te bereiken valt. Wat wil Darius dan bereiken tijdens zijn stage?

“Vanaf het begin heb ik meteen kunnen sparren over allerlei interessante projecten die ik zou kunnen oppakken. De kers op de taart van mijn tijd zou in mijn ogen een onderzoek zijn met als resultaat een nieuw product. Ik ben ervan overtuigd dat dat mogelijk is, dus gaan we ervoor! Daarnaast wil ik ook graag leren door fulltime mee te draaien in een scale-up organisatie. Buiten mijn stage om wil ik mij ook meer verdiepen in Cyber security.”

Tot slot zijn wij heel benieuwd waar Darius zichzelf ziet over vijf jaar. Een enorm lastige vraag zegt hij zelf, maar als hij een leeg canvas zou mogen invullen, dan is dat het volgende: “Ik heb altijd de ambitie en wens gehad iets maatschappelijks toe te voegen. Het zou me dus prachtig lijken om te werken bij een overheidsorganisatie die zich hiervoor in zet, om het spannend te houden laat ik nog even in het midden welke dat zijn.”

Privacy Specialist BV ondersteunt organisaties bij uiteenlopende privacy en security vraagstukken. Wil jij vrijblijvend advies? Stel ons je vraag, wij beantwoorden hem graag!